Artikkelit 2009-2010

Tapani Kapanen muurina maalilla. (Jää-Tiikerit - Tinatuopit 28.11.2009)

Jää-Tiikereiden maalikarkelot

Tinatuopit kaatuivat lukemin 15-0

Kotihallissa lauantaina 28.11.2009 Jää-Tiikerit olivat selvästi vastustajaansa edellä. Tapani "Tappi" Kapanen piti maalinsa puhtaana ja torjui kauden ensimmäisen nollapelin tiikereille. Kapanen torjui pelissä 28 kertaa ja erityisesti toisen erän puolivälin jälkeen Kapasen torjuntavarmuus oli näkyvässä roolissa.

Lue Tiikereiden otteluselostus

Katso myös Tinatuoppien otteluselostus:

Illan tehotiikeri Mikko Laaksonen jouduttiin kampittamaan rankkarin arvoisesti. (Jää-Tiikerit - Tinatuopit 28.11.2009)
11-0. Niko Lehikoisen laukaus uppoaa Tinatuoppien maalivahdin kilpipuolelle. (Jää-Tiikerit - Tinatuopit 28.11.2009)
12-0 Sami Erikssonen laukaus nollakulmasta uponnut Tinatuoppien maalverkkoon. (Jää-Tiikerit - Tinatuopit 28.11.2009)
13-0. Aki Laineen laukaus Tinatuoppien ylittämässä Tinatuoppien maaliviivaa. Heikki Ovaska tekemässä maskia. (Jää-Tiikerit - Tinatuopit 28.11.2009)

Esa Puumalaisen laukaisema kiekko haukkamaalin perukoilla. (Jää-Tiikerit - Haukat 21.11.2009)

Tiikerit ottivat kotivoiton Haukoista näytöstyyliin

Loppulukemat taululla pelin loputtua 11 - 3

Ensimmäinen erä oli Tiikeriylivoimaa. Peli-ilo näkyi otteista ja syöttöpeli kulki. Haukat olivat selvästi altavastaajina. Toisen erän peliä sotki runsas jäähyily. Myös kolmannessa erässä nähtiin hyviä maalipaikkoja ja tiikeripelaajat innostuivat näyttämään turvallisessa johtoasemassa yllättäviä kikkojakin. Yleisö sai hyvää kiekkoviihdettä koko rahan edestä.

Lue lisää ottelutapahtumista

Mikko Laaksosen (23) laukaus Haukkojen tyhjäksi jääneeseen maaliin. (Jää-Tiikerit - Haukat 21.11.2009)
Heikki Ovaskan laukaus uppoaa yläkulmaan.(Jää-Tiikerit - Haukat 21.11.2009)
Tiikerit antaa kovasti töitä haukkamaalivahdille. (Jää-Tiikerit - Haukat 21.11.2009)
Sami Mentulan osuma. (Jää-Tiikerit - Haukat 21.11.2009)
Toni-Pekka Kinnusen lämäri. Tilanne jo 9-2. (Jää-Tiikerit - Haukat 21.11.2009)

Tiikereille vierasvoitto LT Kingseistä

Sunnuntai-iltana 15.11.2009 pelattuun otteluun Matinkylään lähti Jää-Tiikerit pienellä ryhmällä, sillä flunssa-aalto tavoitti myös Mäntsälän ja sairastuvalla oli lähes kaksi kentällistä pelaajia. Matkaa lähtenyt joukkue kuitenkin jaksoi taistella hyvin ja toi kolme pistettä Mätsälään voittamalla LT Kingsit lukemin 5-7.

Kolmen maalin mies, Ville Kiiskinen, viikinkimaalilla (Jää-Tiikerit -Viikingit 7.11.2009)

Tiikerit peittosivat sarvipäät kotiluolassa

Viikingit pysyivät yllättävän hyvin Tiikereiden vauhdissa

Lauantai-iltana 7.11.2009 Tiikeriluolaan saapuneet punapaitaiset Viikingit Helsingistä olivat ennakkoarvioiden mukaan helppo saalis Tiikereille. Kotijoukkueemme ottikin voiton rutiiniluontoisesti, vaikka Viikkarit päästettiinkin yllättävän helposti tasalukemiin. Illan pistemies Raine Pulkkinen keräsi peräti kuusi pistettä!

Siellä on! (Jää-Tiikerit - Viikingit 7.11.2009)
Maalinälkäisiä Tiikereitä. (Jää-Tiikerit - Viikingit 7.11.2009)
Juha Venäläinen maalin kulmalla. (Jää-Tiikerit - Viikingit 7.11.2009)
Tapani "Tappi" Kapanen torjuu. (Jää-Tiikerit - Viikingit 7.11.2009)

Ruuhkaa Tiikereiden maalilla. (Nikkarit-Jää-Tiikerit 1.11.2009)
Samili Lappalainen torjuu. (Nikkarit-Jää-Tiikerit 1.11.2009)
Ei ihan. (Nikkarit-Jää-Tiikerit 1.11.2009)
Nikkareiden maalivahti ennättää kiekkoon. (Nikkarit-Jää-Tiikerit 1.11.2009)
Kiekko on pelattavissa. (Nikkarit-Jää-Tiikerit 1.11.2009)
Tiikerimaalilla tapahtuu. Puolustamassa Annti NIemi. (Nikkarit-Jää-Tiikerit 1.11.2009)

Samuli Lappalainen maalilla. Antti Niemi ja Toni Kinnunen puolustaa. (Jää-Tiikerit NuPS 31.10.2009)

Sarjajohtaja NuPS vahvisti asemaansa

Tiikereille 5-8 tappio kotihallissa

Valmentaja Petri Lehikoinen totesi pelin jälkeen, että joukkue pystyi luomaan useita hyviä maalipaikkoja, mutta Nups onnistui suojelemaan maaliaan jopa onnella. Tänään pomppi Nupsille. Peli olisi ollut voitettavissa.

Tiikerit todella antoivat syksyn ensimmäiseen Nupsin kohtaamiseen nähden ehdottomasti paremman vastuksen tänään, joten joukkueen ei todellakaan tarvitse miettiä itsetunto-ongelmia. Taidot ja kunto riittää. Harmiteltavan paljon joukkueellemme kuitenkin tuli jäähyjä, osa kyseenalaisista tilanteista.

Samuli Lappalainen torjuu. (Jää-Tiikerit - NuPs 31.10.2009)
Jasse Ritakallion maali on verkossa. TIlanne 5-8. Alivoimaa pelaamassa Niko Lehikoinen, Aki Laine, Jasse RItakallio ja Juha Venäläinen. (Jää-Tiikerit - NuPs 31.10.2009)

Niin lähellä, niin lähellä...

Tiikerit jäivät vain kynnen mitan päähän, kun GrIFK Kauniaisista kävi hakemassa sunnuntaina pisteet Tokmanni-areenalta. Viime kaudella Suomi-sarjaa pelannut GRIFK vain karvan verran Tiikereitä parempi. Tiikereiden hyökkäyksiä oli kyllä riittävästi, sillä Granin mokke joutui torjuntatöihin pelin aikana kaikkiaan 65 kertaa, joista 8 kerralla Tiikerit onnistuivat upottamaan maaliviivan "paremmalle" puolelle. Tiikeriveskarit torjuivat yhteensä 37 kertaa ja 9 meni maaliin saakka. Laukausten perusteella olisi saattanut voittokin olla mahdollinen.

Jasse Ritakallio, Sami Mentula ja Mikko Pärnänen Granin maalinsuulla, kun ottelu on jäljellä 6 sekuntia. (Jää-Tiikerit - grIFK 25.10.2009)
Jasse Ritakallio laukkoo toisessa erässä. (Jää-Tiikerit - grIFK 25.10.2009)
Juha Venäläinen laukoo. (Jää-Tiikerit - grIFK 25.10.2009)
Mikko Pärnänen tavoittelemassa kiekkoa. (Jää-Tiikerit - grIFK 25.10.2009)
Sami Mentula maalinteossa. (Jää-Tiikerit - grIFK 25.10.2009)

Sami Mentula taistelemassa kiekosta. (Kela-Jää-Tiikerit 24.10.2009)
Työmyyrät, Pulkkinen -Kinnunen- Mentula, omaa maalia puolustamassa. (Kela-Jää-Tiikerit 24.10.2009)
Ålanderin Henry heittäytyy syötön eteen, (Kela-Jää-Tiikerit 24.10.2009)

Yhden maalin ero ratkaisi

Lauantai-iltana 24.10.2009 Kellokosken hallissa pelatussa ottelussa Jää-Tiikerit näyttivät taistelutahtonsa ja koppasivat Mäntsälään komeat kolme pistettä. Ottelu oli hyvin tasainen ja erityisesti Kellokosken tiukka viisikkopuolustus tuotti päänvaivaa Tiikereiden hyökkääjille. Maalissa Sauli Böhm teki kovasti töitä.

Sarjataulukossa Jää-Tiikerit pitävät kakkospaikkaa. Huomisen ottelun vastustaja GrIFK on vain yhden pisteen jäljessä Tiikereistä, joten kotiottelussa on jännitettävää.

Niko Lehikoisen laukaus uppoaa maaliin ajassa 4:20. (Tinatuopit - Jää-Tiikerit 18.10.2009)
Tapani Kapasen spagaattitorjunta. (Tinatuopit - Jää-Tiikerit 18.10.2009)
Kiekontavoittelua Tinatuoppien puolustusalueella. (Tinatuopit - Jää-Tiikerit 18.10.2009)

Tinatuopit kaatuivat selvänumeroisesti Heinolassa

Sunnuntain vierasotteluun 18.10.2009 Jää-Tiikerit lähtivät pienellä joukolla: yhdeksän hyökkääjän ja viiden puolustajan voimin. Tapani Kapanen asettui maalin suulle ja napsi pelin aikana hyvät 30 koppia. Vastustajan maalivahti ennätti kiekon eteen 45 kertaa, joten Tiikerijoukkue oli hieman niskan päällä koko ajan. Sunnuntain räntäsateesta kotiintuliaisena voitto lukemin 5-10, mikä siirsi Jää-Tiikerit jälleen keulapaikalle sarjataulukossa. Tiikerit ovat keränneet nyt pisteitä 15.

Tiikeripelaajien kuntotaso näyttää kestävän, sillä väsymistä ei näkynyt juuri kolmannessakaan erässä, vaikka peli lainehtikin päädystä toiseen jatkuvasti. Nyt nuoremmat neloskenttäläisetkin saivat myös mukavasti vastuuta. Peli-intoa riitti ja vaihdoissa oli vauhtia, minkä vuoksi Tinatuoppien oli otettava Tiikeripelaajia kiinni jäähyjen arvoisestikin. Rangaistusminuutteja Tinatuopeilla 40 ja Tiikereillä 30.

Lue lisää pelitapahtumista

Jasse Ritakallio puolustaa, kiekko maalivahdin hanskaan.
(Jää-Tiikerit- PePo 17.10.2009)

Lappeenrantalaiset halusivat pisteet Tiikereiltä

Lauantaina 17.10.2009 kotihallissa pelatussa ottelussa PePo oli vahvempi jokaisella osa-alueella. Tiikereille näin selvä tappio lukemin 5-9. Illan valopilkkuna loisti Tiikereistä kenttä Mentula - Herold - Laaksonen. Vasemmassa laidassa pelaava Sami Mentula teki pelissä kypärätempun. Tiikereiden jäähytilasto oli parempi kuin edellisessä pelissä, mutta vähentämisen varaa on. Alivoimapeli kuluttaa pelaajia turhan paljon, joten jäähyilyyn ei ole varaa.

Nukutaan nyt yksi yö ja katsotaan, miten nälkäisenä Tiikerijoukkueemme herää huomenna Heinolassa pelattavaan otteluun. Vastassa on Tinatuopit, jolla on takanaan tasaisesti voittoja ja tappiota. Tinatuopit voittivat tänään GrIFK:n lukemin 5-8 Kauniaisissa. Mielenkiintoista, mielenkiintoista....

Lue lisää pelin tapahtumista

Samuli Lappalainen torjuu. (Jää-Tiikerit - PePo 17.10.2009)
Yritystä PePon maalilla. (Jää-Tiikerit - PePo 17.10.2009)
Maali. Vieraille. (Jää-Tiikerit - PePo 17.10.2009)
Kun mikään ei riitä. (Jää-Tiikerit - PePo 17.10.2009)
Samuli ennätti 37 kertaa kiekon eteen. Vain viisi meni selän taakse.

Henri Seppälän laukaus ja kiekko maaliin. Syöttäjinä Heikki Ovaska ja Matti Laakso (Haukat-Jää-Tiikerit 1010.2009)

Vaikea voitto vieraissa Haukoista lauantaina 10.10.2009

Jää-Tiikereiden peli ei kulkenut normaaliin malliin. Ensimmäisessä erässä oltiin yllättäen jo 2-0 tappioasemassa, kun Tiikerit saivat edes vähän virtaa luistimiinsa. Toisessa erässä Tiikerit saivat ajoittain pelinsä kulkemaan tutulla tavalla, mutta kolmas erä pelailtiin vain pois. Tiikereiden jäähyjen määrä karkasi liian suureksi. Tiikereillä oli 12 rangaistusta ja kotijoukkueella vain neljä. Ajoittain Tiikerit pelasivat pitkään kolmella, mikä osaltaa rikkoi peliä. Tuloksena kuitenkin voitto Tiikerille lukemin 7-4, mikä vahvisti Tiikereiden johtoasemaa sarjan kärjessä.

Tiikereiden maalilla tapahtuu. (Haukat- Jää-tiikerit 10.10.2009)

LT Kings oli mailan - tai kahden - mitan jäljessä

Sunnuntaina 4.10.2009 pelatussa kotipelissä yleisö sai herkutella kotijoukkueen maaleilla. Vieraat saivat vain yhden kerran kiekon tiikereiden maalissa pelanneen Sauli Böhmin taakse. Sauli kertoi pelin jälkeen hymyssä suin (olihan torjuntaprosentti komea 95%) pelin olleen vaikea maalivahdin kannalta, sillä varsinkin toisessa erässä peli pyöri muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kokonaan LT Kingsien maalin edustalla.

Jää-Tiikerit siirtyivät viikonlopun reilujen voittojen jälkeen sarjakärkeen.

Lue lisää ottelusta

Sami Mentulan vauhdissa oli vaikea pysyä. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus.
(Jää-Tiikerit - LT Kings 4.10.2009)
Mikko Pärnänen ja Mikko Laaksonen maalin teossa. Tilanne tämän jälkeen jo 10-0.

Yksi monesta tiikerihyökkäyksestä (Jää-Tiikerit- KelA).

Lauantai-iltana tarjoiltiin Tokmanni-areenalla hyvää kiekkoviihdettä!

Kun paikalle saapuneet kannustajat ja kummankin joukkueen pelaajat olivat yön valvoneet tahoillaan katsoen Suomen karmivaa välieräpeliä, jossa Vancouverin olympiajäilla USA nitisti A-maajoukkueemme jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana, oli mukava huomata, että II-divarissa jalkakikoille ja onnistuneelle viisikkopelille riittää aikaa ja tahtoa.

Paikalle oli paksuista lumikinoksista huolimatta kokoontunut huimat 175 jääkiekon ystävää ja tunnelma hallissa oli kohdillaan. Otteluselostuksen takana tällä kertaa molemmille joukkueille tuttu mies kaukalonlaidalta.

Lue lisää ottelutunnelmista!

Tiukka tilanne KelAn maalilla. (Jää-Tiikerit - KelA)
Anssi Kettusen laukaus uppoaa maaliverkkoihin. (Jää-Tiikerit - KelA)

Sami Erikssonin vuoro juhlia. Maali 6-0 ylivoimalla. Syöttäjinä Mikko Laaksonen ja Mikko Pärnänen.