Tiikerit paransivat otteitaan kotona

21.11.2009

Tiikereiden maali-ilottelua ensimmäisessä erässä

Jää-Tiikerit avasivat maalihanansa,kun peliä oli ennättänyt kulua reilut viisi minuuttia. Henri Seppälä ohjasi kiekon maaliin Aki Laineen ja Mika Hiltusen syötöstä. Kun yksi haukkapelaaja joutui miettimään koukkaamistaan jäähypenkillä, Tiikeriviisikko rakensi toista maaliaan Haukkojen puolustusalueella. Mika Hiltunen syötti siniviivalta kulmaan Aki Laineelle. Hän syötti Esa Puumalaiselle, joka pääsi laukomaan paraatipaikalta, maalin edestä, kiekon haukkamaalivahdin taakse. Kolmannen maalin viimeistelystä vastasi Mikko Pärnänen. Toni-Pekka Kinnunen ja Mikko Laaksonen antoivat syötöt.

Voittomaaliksi kirjattiin Tiikeriden 4-0 maali, jonka Laakson Matti upotti maalin edestä verkkoon. Tilannetta rakentamassa olivat Mikot, Laaksonen ja Pärnänen. Kun erää oli pelattu reilut seitsemäntoista minuuttia Pekka Palo antoi hyvän avauksen, jonka avulla Tiikerit pääsivät 2-0-hyökkäykseen. Mikko Laaksonen upotti kiekon tyhjäksi jääneeseen maaliin ja Matti Laakso toimi syöttäjänä. Erän viimeisellä minuutilla Sami Mentula syötti Juha Venäläiselle. Hän antoi syötön Heikki Ovaskalle, joka pääsi vapaasti maalinkulmalta laukomaan kiekon yläkulmaan. Ensimäiselle erätauolle päästiin siis yllättävän reilussa 6-0 johdossa.

Tiikereiden peli oli vauhdikasta ja peli-ilo näkyi kasvoilta. Tiikerit pääsivät helpon näköisesti rakentamaan hyökkäksiä, sillä Haukkojen karvauspeli puuttui miltei kokonaan.

Maalit 6-0, rangaistukset 0-2, torjunnat 7-13

Jäähyt sekoittivat peliä toisessa erässä

Toiseen erään Haukat vaihtoivat maalivahtiaan, mutta jo 41 sekunnin päästä maaliverkot soivat jälleen. Juha Venälänen teki Tiikereiden seitsemännen maalin Sami Mentulan avustamana. Haukat pääsivät kaventamaan kahdella maalilla, mutta Sami Mentula lisäsi jälleen johtoa lukemiin 8-2. Syöttäjinä Juha Venäläinen ja Antti Niemi. Toisen erän puolivälin jälkeen pelipöytäkirjaan merkittiin vain rangaistuksia puolin ja toisin. Kumpikaan joukkue ei onnistunut viimeistelyssään, vaikka tilanteita olikin kohtalaisesti.

Maalit 2-2, rangaistukset 10-6, torjunnat 12-14

Pelin tempo säilyi loppuun saakka

Kun kolmatta erää oli pelattu 2:24 Laukoi Toni-Pekka Kinnunen siniviivalta kovan lämärin Haukkojen maalin perukoille. Maaliin johtaneet syötöt antoivat jälleen tehomikot, Pärnänen ja Laaksonen. Parin erikoistilanteen jälkeen palattiin pelaamaan jälleen viisikkopeliä. Niko Lehikoinen syötti kulmasta maalin eteen Juha Venäläiselle, joka ei erehtynyt, vaan pisti varmasti kiekon maalivahdin selän taakse. Kun erää oli pelattu kaksitoista minuuttia Haukat pääsivät upottamaan maalivahdista kimmonneen kiekon tiikerimaaliin. Tämän jälkeen pelattiin jälleen puolin ja toisin erikoistilanteita. Tuloksetta, kunnes Juha Venäläinen alivoimalla viimeisteli voittolukemiksi 11-3. Syöttäjänä Sami Mentula. Maalin tekoajaksi kirjattiin tasan 59 minuuttia.

Maalit 3-1, rangaistukset 8-8, torjunnat 15-13

Tiikereiden viisikkopeli toimii hyvin, myös kotona. Nuo jäähyt kuitenkin sotkevat peliämme, joten niistä pitäisi päästä. Esimerkiksi, kun viime viikonlopun pelissä LT Kingsejä vastaan pystyimme pelaamaan jäähyittä yli 30 minuuttia, saimme pelin kulkemaan hyvin, analysoi valmentaja Petri Lehikoinen pelin jälkeen. Ensimmäisessä erässä asia tänäänkin näkyi. Viisikolla peli luistaa.