8.11.2009

Viikingit antoivat yllättävän tiukan vastuksen

Lauantai-Illan pelissä Pulkkinen - Kiiskinen - Venäläinen ketju oli jälleen pienen tauon jälkeen koossa ja ketju rakentelikin pelin aikana monta herkullista paikkaa ja pisteitä kertyi joka miehelle. Pelissä nähtiin ajoittain todella upeita kuvioita ja kun kaikki Tiikerit innostuivat pelaamaan 100%:lla asenteella, niin ero joukkueiden taitotason välillä oli selvästi nähtävissä. Vauhdikasta syöttöpeliä onnistuneine jättösyöttöineen oli mukava katsoa.

Rikkonainen ensimmäinen erä

Ensimmäisen vaihdon aikana Tiikerit sortuivat huolimattomuuteen. Vaarattoman näköisestä paikasta Viikingit pääsivät tuikkaamaan maalin vain 55 sekunnin kohdalla. Yllättyneitä ilmeitä oli niin pelaajilla kuin yleisössäkin. Ehkäpä tämä maali tarvittiin herättämään Tiikerilauma, sillä jo ajassa 2:22 ykkösketju korjasi virheensä ja Raine Pulkkinen tasoitti 1-1 Juha Venäläisen syötöstä ja ajassa 7:23 sama ketju vei tehonsa jo plussan puolelle, kun Juha Venäläinen laukoi lukemiksi 2-1, Raine Pulkkinen ja Esa Puumalainen syöttäjinä. Kolmaskin tiikereiden maali saatiin, kun ykkösketju oli kentällä. Maalin täräytti kapteenin ottein Jasse Ritakallio ja Raine Pulkkinen ja Ville Kiiskinen ottivat syöttöpisteet. Noin minuutin kuluttua edellisestä maalista Mentulan Sami teki 4 - 1 maalin Pekka Palon syötöstä. Viikinkien onnistuttua kaventamaan lukemiin 4-2 Tiikereiden pelityyliin tuli muutos, ainakin tuomareiden silmin, sillä jäähypenkillä istui tiikereitä huonoimmillaan kolmekin. Reilut kolme minuuttia ennen erän päättymistä Viikingit saivatkin ylivoimatilanteesta kavennusmaalin 4-3.

Maalit 4-3, rangaistukset 10-0, torjunnat 13-4

Tiikereillä jäähytön kakkoserä

Toisen erän Tiikerit aloittivat alivoimalla. Nyt oltiin hereillä, ja ykkösketju viiletti jäällä siihen malliin, että jo 19 sekunnin kuluttua oli Kiiskisen Ville pistänyt kiekon Viikinkimolarin selän taakse. Syöttäjänä jälleen Raine Pulkkinen. Lukemat taululla 5-3. Tasaviisikoilla pelattaessa Viikingit kavensivat lukemiin 5-4. Viikingit sortuivat vuorostaan jäähyihin, mutta Tiikerit eivät onnistuneet hyödyntämään ylivoimaansa. Vajaa minuutti ennen erän päättymistä ykkösketju herkutteli 6-4 maalin. Viimeistelijänä Ville Kiiskinen ja esityön tekijöina Juha Venäläinen ja Raine Pulkkinen.

Maalit 2-1,rangaistukset 0-8, torjunnat 9-13

Pekka Palon tärkeä maali

Kolmannen erän alku oli tuskaa Tiikereille. Kun reilut kaksi minuuttia oli pelattu, kaksi tiikeripuolustajaa komennettiin jäähypenkille. Tiikerit jaksoivat taistella kolmella viittä vastaan miltein koko kaksi minuuttisen, mutta sitten ei enää rahkeet riitäneet. Vastustaja punnersi väkisin viidennen maalinsa. Tiikerit eivät ennättäneet pelata kuin sekunnin täysmiehisenä, kun jäähypekki kutsui jälleen. Viikingit rankaisivat tasoittaen pelin 6-6. Kotijoukkue vaihtoi samantien maalivahtia ja Tapani Kapanen luisteli maaliin. Tilanne ei tiikereiden osalta helpottunut, kun jälleen pari tiikeripelaajaa pistettiin jäähylle samanaikaisesti ja kolmas miltei hetimiten, kun nuo kaksiminuuttiset oli kärsitty. Nyt nähtiin taisteleva tiikerijoukkue. Otteista näki, että häviötä ei kukaan halunnut saunaan vietäväksi. Koko vaihtopenkki nousi hurraamaan, kun Palon Pekka teki voittomaalin, kun peliaikaa oli enää vajaa kuusi minuuttia jäljellä. Syöttäjinä Esa Puumalainen ja Ville Herold.

Viimeisen minuutin Viikingit yrittivät tasoitusta ottamalla maalivahdin pois, mutta Tiikerit riistivät kiekon puolustusalueellaan. Sami Erikson syötti Raine Pulkkiselle, joka teki "Helmiset" syöttämällä kiekon vielä Ville Kiiskiselle. Ville kiitti ja pisti kiekon varmasti tyhjään maaliin. Näin loppulukemat taululle 8-6.

Maalit 2-2, Rangaistukset 12-2, torjunnat 10-16