Sarjajohtaja NuPS vahvisti asemaansa. Tiikereille 5-8 tappio kotihallissa

31.10.2009

Ensimmäisessä erässä reilusti maalipaikkoja

(1-3)

Nups käytti hyväkseen heti ensimmäisen ylivoimatilanteensa ja meni 0-1 johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia. Noin kahdekan minuutin kohdalla oli Tiikereiden vuoro näytää ylivoimatehonsa: Juha Venäläinen iski kiekon reppuun Jasse Ritakallion syötöstä ja tasoitti 1-1. Reilu minuutti ja Nups meni johtoon 1-2 . Seuraava minuutti ja Nups onnistui uudelleen, peli NuPsille 1-3. Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen ei sitten muita onnistumia nähtykään, mutta molempien joukkueiden jäähytilastot karttuivat yhdellä rangaistuksella. Molempien joukkueiden maalivahdeilla oli reippaasti töitä. Maalivahtien torjunnat 15-14.

Toisessa erässä NuPS onnekkaampi

(3-4)

Toisen erän alkuun ei tullut pöytäkirjamerkintöjä, vaikka maalitilanteita oli ja katsomo huokaili. Huokausten suurimpana syynä oli Tiikereiden epäonni. Laukaukset osuivat joko maalivahtiin tai tolppiin. Kun vielä ajassa 27:17 NuPs onnistui neljännen kerran, näytti Tiikereiden mahdollisuudet heikoilta. Mika Hiltunen nosti Tiikerit vielä voittotaisteluun. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Mikko Laaksonen ja Anssi Kettunen. Mikan maalista ei ennättänyt kulua minuuttiakaan, niin Raine Pulkkinen kokomaskissaan täräytti taululle 3-4 lukemat. Tiikereiden epäonni kuitenkin jatkui ja Nups pääsi tekemään kaksi maalia kahdessa minuutissa. Näytti siltä, että NuPs onnistui joka paikasta ja Tiikerit ei mistään.

Erän lopussa Raine Pulkkinen täräytti 4-6 osuman ja Tiikerit vain kahden maalin erolla kannassa. Syöttäjänä oli jälleen kapteeni Jasse Ritakallio, joka jaksoi kannustaa joukkuettaan loppuun saakka niin vaihtoaitiossa kuin kaukalossakin. Toisen erän lopussa erikoisesta laitatilanteesta Tiikerit saivat ison ja pienen rangaistuksen ja joutuivat pelaamaan siten kolmella viittä vastaa. Se kostautui. Nups lisäsi johtoaan 4-7.

Maalivahtien torjunnat 10-15.

Kolmannessa erässä pelin tempo hiipui

(1 - 1)

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue laukoi vähemmän kuin ensimmäisessä ja toisessa erässä. Maalivahtien torjunnat 8-5 ja tulos tasan 1-1. Kolmannen erän alussa, kun Tiikerit kärsi isoa rangaistusta, Nups onnistui lisäämään johtoaan yhdellä maalilla. Tilanne taululla 4-8. Erä oli kovin rikkonainen ja joukkueet pelasivat paljon erikoistilanteita. Tiikerit onnistuivat vielä alivoimalla kaventamaan 5-8 Jasse Ritakallion osumalla. Syöttäjäksi merkittiin Aki Laine.