Tiikerit hävisi Pepolle 5 - 9, Mentula teki hattutempun

17.10.2009

Ensimmäinen erä PePon hallintaa

PePo otti pelin ohjat käsiinsä heti pelin alusta alkaen. Vajaassa viidessäötoista minuutissa PePo johti jo kolmella maalilla. Tiikereiden toivoa piti yllä Sami Mentulan maali ajassa 15.09. Maali saatiin heti Tiikereiden ottaman aikalisän jälkeen, joten valmentajan antamat ohjeet tepsivät.

Pelillisesti tasainen toinen erä

Toisen erän alussa Jää-Tiikerit saivat kylmän suihkun: noin puolitoista minuuttia ja Pepo johti jälleen kolmella maalilla. Tiikereiden jäähyt vaikeuttivat takaa-ajoa ja vievät turhaan puolustuksen voimia. Erän puolivälissä Tiikereiden peli oli sekaisin ja PePo onnistui tekemään kaksi maalia kahden minuutin aikana. Peli oli jo 1-6 PePon hyväksi. Sami Mentulan kenttä osoitti Tiikerihenkeä ja heti viiden sekunnin päästä Sami kavensi tilanteeseen 2-6. Syöttäjänä oli aktiivisesti hyökkäyksiin osallistuva puolustaja Anssi Kettunen, joka harmittavasti joutui jättämään pelin kesken, mikä vaikeutti puolustajapulasta kärsineen Tiikerijoukkueen asemaa entisestään. Toisesta erästä ei yritystä kuitenkaan puuttunut. Tolppalaukauksia ja tilanteita oli, mutta...!

Kolmannen erän loppukiri alkoi liian myöhään

Pepo siirtyi jo 2-7 johtoon, kun kolme minuutia oli ennättänyt kulua kolmannesta erästä. Raine Pulkkinen vapautti nappisyötöllään Mikko ”Laxa” Laaksosen alivoimatilanteessa yksin läpi, ja Laxa näytti miten helppoa maalinteko voi olla. Hän kavensi tilanteeksi 3-7, kun erää oli pelattu 46:07.
Kesken pelin puolustajaksi siirtynyt Pekka Palo löysi tehonsa erän lopussa. Syöttöpiste Sami Mentulan 4-8 maaliin ja maali 5-8 ajassa 58:22. Kannattaisikohan Pekkaa peluuttaa enemmänkin puolustajana? Joukkueen johdolla on varmasti mietittävää. Tiikereillä oli pelin lopulla useampikin mahdollisuus maalintekoon, mutta onni ei ollut myötä.
Toivottavasti erän lopussa nähty piristyminen näkyy huomisessa ottelussa. Pelin viimeinen maali 5-9 tehtiin Tiikereiden tyhjään maaliin.
Valmentajaa ja joukkueenjohtajaa ei saatu haastatteluun pelin jälkeen.