Viimeisessä alkusarjan ottelussa niukka tappio jatkoajalla

8.11.2010

LT Kings viimeisteli 3-4 voittonsa varsinaisen peliajan päätyttyä tasalukemiin. Tasaväkinen ottelu oli mielenkiintoista katsottavaa. Kiekko liikkui kolmannessa erässä yllättävänkin vauhdikkai päädystä toiseen.

Tasainen peli kotihallissa pyhäinpäivänä

Tiikerit aloittivat vauhdilla ensimmäisen erän ja LT Kings näytti hyvin pysyvän vauhdissa mukana. Kotijoukkueen jäähyboxin ovi kävi ensimmäisen kerran ajassa 8:21, mutta ei se tiikereiden menoa haitannut. Sami Mentula iski ottelun avausmaalin, kun alivoimaa oli pelattu vajaa minuutti.   Koko illan nappisyöttöjä jakanut Heikki Ovaska toimi Tony Grönbergin kanssa avustajina.  LT Kingsit pääsivät tasoittamaan reilun minuutin kuluttua. Sitten istuskeltiin puolin ja toisin jäähypenkillä, kunnes erän viimeisellä minuutilla LT Kings otti keulapaikan 1-2.

Ylivoimalla tasoihin

Toisen erän alku mentiin päästä  päähän tuloksetta. LT Kingsien rangaistuslaukaus ei uponnut Tiikerien maaliin, vaan ensimmäistä kertaa Tiikereiden maalitolppien väliin suunnistanut Anssi Mäki-Rekola torjui kudin vaivattoman näköisesti.

Kun LT Kingsit sotkeutuivat laskuissaan, pääsi Tiikerit veivaamaan pelin tasoihin 2-2. Viimeistelijänä toimi Kalle Sipilä ja syöttäjinä Ville Herold ja  Sami Mentula.

Ottelun kolmatta erää ennätti kulua vajaa seitsemän minuuttia, kuin LT Kingsit repivät jälleen kaulaa tiikereihin 2-3. Mutta tiikerit eivät antaneet tuumaakaan periksi, vaan jälleen tasoitettiin tilanne. Maalintekijänä tällä kertaa Juha Rautio ja syöttäjinä pelissä näkyvään rooliin nousseet  Sami Mentula ja Kalle Sipilä.

Erän loppu pelattiin tarkasti, joten ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Sitä ennätettiin pelata vajaat kaksi minuuttia, kun LT Kingsit pistivät kiekon tiikerireppuun.